<<< terug


Eddy


Bij mijn voormalige werkgever heb ik gewerkt met een interne coach die mij zo nu en dan de spiegel heeft voorgehouden. Al met al veelal rationeel en naar mijn gevoel was dit het niet voor mij. Tijdens een cursus ’van loods naar coach’ werd ik door de begeleidster op het spoor gezet van een coach die het op een ander manier aanpakt. Wat meer vanuit jezelf werken en luisteren naar je gevoel sprak mij aan.
Het afscheidscadeau die ik van de begleidsters aan het eind van de cursus kreeg sprak boekdelen. Ik kreeg een hartje in stukjes, waarvan mijn vertaling is geweest: de komende jaren is het voor mij belangrijk om vanuit het hart te gaan werken en de stukjes weer op hun plaats te krijgen. Zo kwam ik bij Bea terecht.

Bea ’s manier van werken sprak mij al heel erg snel aan. Via de inleidende gesprekken tijdens de sessies bleek dat ik veel vanuit mijn hoofd werk. Via oefeningen en bewegingen werkten we er naar toe dat het vaak vanuit mijn tenen kwam. Doordat Bea verschillende manieren of oefeningen gebruikt lukte het, wanneer het via de ene weg wat moeizamer gaat, vaak wel via de andere weg. Al met al veel afwisseling en voor mij op maat gesneden, waarbij Bea heel veel vrijheid geeft.

Ze laat het echt vanuit de persoon komen, voor mij (ik wil graag alles onder controle hebben en vooraf kunnen plannen) een hele openbaring. Ik heb gemerkt dat dat mij heel veel vrijheid geeft en de ruimte om tot iets te komen. Controle en plannen is dus niet altijd nodig.....

Bea vroeg vaak wel een stukje voorbereiding in de vorm van een mail waarin ik aangaf waarmee ik tijdens de sessie graag aan de slag wilde gaan. Een goede mogelijkheid om mij alvast aan het denken te zetten en zo houvast tijdens de sessies te hebben.


Voor mij heeft Bea’s manier van werken een meer gevoelsmatige kijk op het leven gegeven. Ik heb wel eens gezegd dat ik tot de start van de sessies eigenlijk nooit huilde. Dat is voor mij nu wel veranderd. Ik kan mijn gevoelskant (die altijd wel aanwezig was, maar die ik altijd heb onderdrukt) nu wat meer laten gaan. Wel spannend allemaal, maar een verrijking van mijn leven.

Het geeft me nu de mogelijkheid om meer mijn werkelijke behoeften aan te kunnen geven en niet alleen maar de wensen van het hoofd kenbaar te maken. De stap die ik gemaakt heb is het begin van een ontwikkeling geweest, die voort duurt. De tekst ’Heb lief en doe wat je wilt’ van Augustinus past steeds beter bij mij en is voor mij een richtpunt.

Het serieuze zal bij mij wel blijven, maar door meer te luisteren naar mijn werkelijke verlangen en daar naar te handelen geeft me meer ruimte en de vrijheid die ik graag zoek.
Zo heb ik mijn eerste grote reis gemaakt: naar China-Tibet-Nepal. Het was er een om in te lijsten.
Iets waar ik wel vaak aan gedacht had maar tot september vorig jaar niet gedaan heb heb ik nu gedaan: een basiscursus toneel. Ik heb dat met veel plezier gevolgd en ben nu op zoek naar een passende cursus Clownerie.

Kortom Bea heeft mij de weg gewezen naar een nieuw begin die langzamerheid steeds meer vorm krijgt, waarbij het proces doorgaat tot het eind.... Je blijft leren, je hele leven lang!

Bea’s behoedzaamheid en rustig blijven vind ik erg goed aan haar manier van werken en ze laat alles heel erg vrij. Het gaf mij al heel snel een vertrouwd en heel erg veilig gevoel, waardoor ik naar mijn begrippen heel erg ver durfde te gaan! De inleidende gesprekken zijn erg zinvol en geven naast de ondersteunende oefeningen veel inzicht en weer stof tot nadenken.

Al met al is Bea iemand die leert zoeken naar het innerlijke en je daarmee confronteert, ondersteuning geeft, uitdaagt en beschermt op een erg fijne manier, ze is een echte vakvrouw met hart voor de client!