<<< terug


Karin

In deze hoofdelijke maatschappij wordt het lichaam steeds verder weggecijferd en gereduceerd tot een vervoermiddel van ons hoofd van A naar B.
Dat terwijl het lichaam een enrome rijke schat is aan wijsheid, intuÌøtie en emotioneel geheugen. Allicht dat we er bang voor zijn, zoveel kennis zit er in verscholen, want het kan ons een hele grote spiegel voorhouden en dat is confronterend. Maar als je die confrontatie aangaat dan gaat er een wereld voor je open en kom je weer beter in je lijf te zitten en kunnen het hoofd en lichaam weer met elkaar communiceren.


Ik was behoorlijk vervreemd van mijn eigen lichaam, ik zat op slot zou je kunnen zeggen, niks stroomde er meer. Rationeel kon ik mooie analyses ophouden maar met alleen maar slim praten los je niks op, dan vlucht je alleen maar. Dus moest dat lijf eens flink aangepakt worden. Het was zweten, huilen, gillen, slaan, brullen, zuchten en nog eens zuchten en nog maar een keer, maar uiteindelijk kwam er weer leven in de brouwerij. De levensenergie kon weer stromen en ik voelde mijn eigen lichaam en zijn enorme kracht.

De manier van werken van Bea is onmogelijk zonder je eigen medewerking, als jij er niet 200% voor wil gaan kan zij niks beginnen. Bea stimuleerde mij om zelf zeer hard te werken en bij me zelf te rade te gaan. En dan niet enkel hoofdelijk analytisch, maar naar mijn lichaam te luisteren en om, juist op de momenten dat mijn lichaam zei: dit is te eng gaan we niet doen, er dan toch doorheen gaan.
Bea is een coach, die je daarbij begeleidt, een mentor die je bijstaat als je doodsbang bent, iemand waar je op kan vertrouwen en dat vertrouwen is ook noodzakelijk.


Ik heb de therapie/sessies als zeer positief ervaren. Ik denk dat ik zonder de sessies met Bea niet zover in mijn leven, zowel prive als op carrière gebied, was gekomen als ik nu ben. Doordat ik weer in contact sta met mijn eigen lichaam sta ik meer in contact met het leven om me heen.